Dinsdagavond 29 december is een 86-jarige vrouw uit Wijhe slachtoffer geworden van diefstal van haar pinpas en haar pincode.

Wijhe – 86 jarige vrouw thuis beroofd van pinpas en pincode

Een onbekende vrouw had bij haar woning aan de Molenstraat aangebeld en deed zich voor als medewerkster van een hulpverleningsinstantie. Zij wist in de woning te komen en wist de vrouw aan de praat te houden door haar vragen te stellen.

Waarschijnlijk wist de vrouw of mogelijk een handlang(st)er de pinpas en de pincode van de vrouw te bemachtigen. De vrouw miste later haar pinpas en er bleek bij controle van de bank een groot bedrag van haar bankrekening te zijn afgeschreven. De politie waarschuwt voor de manier van oplichting en raadt mensen aan om geen mensen van organisaties in huis te laten die zonder afspraak komen en zich niet kunnen identificeren.

Laat iemand zeker niet binnen als u nog nooit contact heeft gehad met de organisatie waarvoor men zegt te werken. Bel als u het niet vertrouwt, eerst met de organisatie waarvoor men zegt te werken om te controleren of een medewerker daar wel werkt. Zoek het nummer op in de telefoongids en gebruik geen nummer dat men u aan de deur geeft. Geef aan de persoon aan de deur ook aan dat u gaat bellen en doe de deur dicht als u gaat bellen. Als de persoon niet wil dat u gaat bellen of hier niet op wil wachten, dan weet u genoeg. Neem dan contact op met de politie op tel. Nr. 0900-8844 en geef aan wat u zojuist is overkomen.

Over Salland TV

x

Check Also

Winters weerbeeld houdt nog aan

Ook het tweede gedeelte van de week staat in het teken van ...