Waterschappers omarmen thuiswerken

Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) hebben er behoefte aan om elkaar weer te ontmoeten, willen in de toekomst vaker blijven thuiswerken en ervaren online vergaderen als effectief. Dat blijkt uit een enquête onder het personeel van het waterschap. De uitkomsten worden gebruikt voor ‘het nieuwe werken’ na (of nog tijdens) de coronatijd en voor het aansluiten bij de behoeftes van de werknemers. Aan de enquête deden 301 medewerkers mee.

Leren van corona

De enquête ‘Leren van corona’ bracht in beeld waar medewerkers wel of juist geen behoefte aan hebben en wat de plussen en minnen zijn van structureel thuiswerken. Zo worden de sociale contacten op de werkvloer gemist en efficiënt omgaan met reistijden en digitale mogelijkheden, zoals online vergaderen, effectief gevonden.

Van de respondenten gaf 40 procent aan in de toekomst de helft van de werktijd wel thuis te willen werken. Zelfs meer dan de helft thuiswerken, wil 30 procent. Minder dan de helft van de werktijd thuiswerken, scoorde 15 procent.

Sinds het coronavirus zijn intrede deed, werken ook veel kantoormedewerkers van het waterschap thuis. De directie wilde weten hoe het personeel deze omslag beleeft en hoe de nieuwe werksituatie er in de toekomst uit kan komen te zien. Het waterschap houdt er namelijk rekening mee dat het niet volledig teruggaat naar de situatie van voor de crisis.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...