GGD IJsselland gaat voor rookvrije gebouwen én terreinen

De GGD heeft aandacht voor de rookvrije generatie. Daarom zijn de gebouwen waarin de organisatie werkt rookvrij. De terreinen waar kantoorpanden en consultatiebureaus op staan, zijn niet allemaal rookvrij. In de besprekingen met terreineigenaren en verhuurders geven we aan dat dit een belangrijk thema is voor ons en voor alle mensen die het terrein bezoeken. De GGD start daarom een project om de terreinen ook rookvrij te krijgen.

Het project bevindt zich in de opstartfase. Dat begint met het inventariseren van alle locaties waarin we werken en of zij al rookvrij zijn. Als het terrein niet rookvrij is, dan wordt er gekeken naar wie er nog meer gebruik maakt van het terrein en of we het samen mogelijk kunnen maken om ze geheel rookvrij te maken. Eind 2020 komt de werkgroep met een plan van aanpak. Vanaf begin 2021 wordt het plan uitgevoerd.

Het motto van GGD IJsselland is ‘Voor een gezonde samenleving’. We stimuleren een gezonde leefstijl. Rookvrij leven is daar onderdeel van. Dat doen we door het positieve gesprek te voeren met onze gemeenten en met scholen en sportverenigingen. Het is belangrijk dat opgroeiende kinderen beschermd worden tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

Stoptober
In lijn met de rookvrije generatie start op 1 oktober Stoptober weer. Stoptober is een landelijke campagne die rokers uitnodigt om gedurende 28 dagen in de maand oktober niet te roken. Ook dit jaar stimuleert GGD IJsselland deze campagne. In het kader van Stoptober hebben we regionale cijfers over roken op een rij gezet. Bekijk deze cijfers op de speciale pagina op de IJssellandScan.

Wil je zelf stoppen met roken en meedoen met Stoptober? Inschrijven voor Stoptober kan op www.stoptober.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...