Wiejese Diekdaegen brengt dit jaar kermis, Kei en historie

De grote feesten gaan niet door, maar desondanks staat het eerste weekend van september in Wijhe in het teken van de Wiejese Diekdagen. Er staat kermis op het Van Dedemplein, de Kei van Wijhe wordt uitgereikt en de Langstraat wordt een museumroute.

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september staat, evenals vorig jaar, de kermis opgesteld op het Van Dedemplein. Aan attracties zal het niet ontbreken. Dit jaar staan er elf, waarbij de Bank en de Autoscooters niet ontbreken. Het bestuur van de Diekdaegen heeft er alles aan gedaan om deze vijf eeuwen oude traditie door te zetten. Ook om de kersmisexploitanten een hart onder de riem te steken. Dit keer is de kermis ruimer opgesteld, staan er hekken om het terrein om te voorkomen dat er te veel mensen op de kermis komen en zijn er looproutes. Kinderen onder de achttien jaar krijgen een polsbandje, omdat zij zich niet aan de anderhalve meter afstand hoeven te houden. De kermis is op vrijdag geopend van 14.00 tot 24.00 uur, op zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur en op zondag van 14.00 tot 22.00 uur.

Kei

In dit weekend wordt ook de ‘Kei van Wijhe’ uitgereikt. Na een periode van nominaties en verkiezingen wint een plaatsgenoot, die dit jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd, deze prestigieuze trofee. Wie ook nieuwsgierig is wie deze prijs dit jaar toekomt, houdt de website www.diekdaegen.nl en social media van de Wiejese Diekdaegen in de gaten. De winnaar wordt daarop op vrijdag 4 september bekendgemaakt.

Museum

Verder opent de Historische Vereniging Wijhe op 1 september de expositie ’75 jaar vrijheid in Wijhe’ in haar nieuwe pand aan de Langstraat 52. De expositie toont een halfjaar lang uitsluitend foto’s uit Wijhe. In de expositieruimte zijn steeds maximaal vier of vijf personen toegestaan. In alle winkels staan foto’s van in totaal 43 Wijhenaren. In de Langstraat als museum kunnen inwoners herinneringen ophalen met deze bekende plaatsgenoten.

Diekdaegen-pakket

Tijdens het Wiejese Diekdaegen-weekend hangt bij de ondernemers van Gastvrij Wijhe een poster waarop ze interessante aanbiedingen plaatsen. Bekijk deze aanbiedingen en stel vervolgens je eigen, feestelijke Diekdaegen-pakket samen! Om de activiteiten extra luister bij te zetten zijn Bij Schulten, Mico Mode en Elferink Mode op zondag 6 september geopend voor wie nog een mooie outfit wil aanschaffen.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...