De Raalter VVD fractie is en blijft tegen het plaatsen van een JOP in de Drostenkamp.


VVD Raalte is tegen plaatsen van JOP in Drostenkamp

Een hangplek creëren nodigt uit tot kattenkwaad. De ervaring leert dat ”gebouwde” hangplekken vooral worden gebruikt om ze te vernielen. “JOP’s lossen het jongerenprobleem niet op.  Ze zorgen wel voor concentraties van jeugd en dat vráágt om baldadigheid. Voorbeelden zijn er te over. Van de JOP’s in Raalte-Noord en Luttenberg was binnen korte tijd weinig meer over. Een schadepost van duizenden euro’s. De vernielingen vinden juist plaats door de jongeren die niet om zo’n hangplek hebben gevraagd.

De jongeren die nu bij de voorgenomen realisatie betrokken zijn, zijn ook niet de jongeren die erg lang gebruik maken van zo’n hangplek. Dat soort groepen wisselt “met de snelheid van het licht”, in samenstelling en wensen. De argumenten om zo’n JOP te plaatsen zijn ook opmerkelijk . Er is een evaluatie gehouden onder de buurtbewoners, over de overlast tijdens de afgelopen zomer. En.…..er is in een half jaar tijd, slechts één incident gemeld.  Anders gezegd; Er is dus eigenlijk geen probleem. Dat wil niet zeggen dat er nooit overlast zal zijn, maar kleine overlast komt in alle wijken wel eens voor.

De VVD blijft dan ook tegen het plaatsen van een hangplek van 4×4 meter met een dak erboven en met verlichting. Laat jongeren lekker vissen en rondhangen in de Drostenkamp. En als het keer wat frisjes is of ze worden overvallen door een flinke regen-of sneeuwbui, dan gaan ze vanzelf wel naar huis ” aldus Pont. “Wat is daar mis mee?” .

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Dinsdag 04 Oktober

Door Erwin Hoogenboom  Dinsdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...