Prins der Iesselzotten wint Heuidarper Grand Prix

Op 26 november j.l. werd op spectaculaire wijze de 60e Prinsder Iesselzotten, Prins Daniel I (de eerste) gepresenteerd in Residentie Ut Huuske. Het was een mooi slotstuk na eenprachtige aanloop via de sociale mediakanalen met ruim 30 mogelijke kanshebbers via Wie is de Prins(es) video’s. Samen met Adje “streepje” Dant reageren deze hoogheden over het Heuidarp. Hierbij een kort verslag van de afgelopen race.

In een goed bezochte prinsverkiezing door zusterverenigingen van binnen en buiten de gemeente was Ut Huus mooi gevuld met Narren, Narinnen, burgers en buitenlui. Onder leiding van de muzikale klanken van DJ Maus werd het een prachtigecarnavalsavond. Allereerst werd er nog afscheid genomen van Prins Harm de Trucker en Oud Vorst André. Beiden gingen in prachtige zomerse Hawai Hulla jurkjes af. Dit verwijzend naar het afgelopen thema-avond Brazillian Nights. Prins Harm kreeg als aandenken een prachtig dekbed met foto’s van de Raad van Elf en een klussensloop van foto’s van de vereniging voor de laatste periode als zijn werk als truckchauffeur.

Na het presenteren van de Raad van Elf, met drienieuwelingen erbij (Daan van Laar, Marc Mentink en Thimo van Beek) en zonder aftredend lid (Douwe van der Mei) werd via een prachtige video gestart met de opkomst. Hierin werd eerst gestart met alle hints in Wie is de Mol stijl. Vervolgens werd er overgegaan naar het Formule 1 Thema. Uit monde van Vorstin Stephanie werd de 22e extra ronde van Grand Prix aangekondigd. Met de gebruikelijke introvideo met de deelnemers voor het Heuidarp Prinsen Grand Prix.

De race werd als polonaise gehouden waar één voor één de deelnemers uit de race werden getikt door de prinsencommissie. De laatste 3 werden op gebruikelijke wijze met muzikale Formule 1 ondersteuning op het podium geleid. Echter was door gesjoemel nummer 11 de uiteindelijke winnaar.  Via muziek van Snollebollekes – Sorry voor de overlast werd Daniel Oldenhof en Roderik Uenk uiteindelijk gepresenteerd als de nieuwe hoogheden. Prins Daniel I (de eerste) en Adje-Dant gaan voorop in polonaise. Het bleef nog lang gezellig in het Heuidarp binnen in Residentie Ut Huuske.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...