VVD-fracties N35 roepen Rijk op fors te investeren in Overijssels karrespoor Zwolle-Enschede

Al jaren staat de verbetering van de N35, het ‘karrenspoor’ tussen Twente en Zwolle hoog op de VVD-agenda. Een te lage maximumsnelheid, slechte doorstroming, beperking van een tweebaansweg en gelijkvloerse kruisingen hinderen álle weggebruikers die zonder vertraging en veilig op hun bestemming willen komen. De urgentie is groot. Er is al té lang sprake van voortdurende filedruk, onveilige situaties en overlast voor ondernemers én bewoners. Reis- en filetijden van anderhalf uur tussen Zwolle en Enschede, een afstand van 70 kilometer, zijn geen uitzondering.

Voor de VVD-fracties, gelegen aan de N35, is dit niet langer acceptabel. “De leefbaarheid en economische kansen komen hierbij onder grote druk te staan. We zetten gezamenlijk in op een maximaal eindresultaat! Uiteindelijk zien we het liefst een A35. Als eerste noodzakelijke stap willen we dat je op de N35 100 kilometer per uur kunt rijden op een 2×2 baans weg. We zijn het onze ondernemers én de omwonenden verplicht om te knokken voor de opwaardering van deze weg”. De VVD-fracties zijn van mening dat de nood nu hoger is dan ooit en vinden dat er juist nú moet worden versneld met de werkzaamheden op de N35. Dit statement zullen wij de minister, voorafgaand aan het gesprek van woensdag aanstaande met de gedeputeerde, nog meegeven.

Het door de provincie toegezegde bedrag van 120 miljoen als cofinanciering staat, wat de VVD-woordvoerder betreft, niet ter discussie. “Een forse bijdrage vanuit de provincie vraagt om eenzelfde inzet van het Rijk, aldus woordvoerder Wim Tutert”. Regionaal investeren en (infra) projecten naar voren halen is goed voor de werkgelegenheid in Overijssel en een boost voor de bouw- en infrasector. Een win-win situatie dus. Nu niet inbinden op ambities maar juist een tandje erbij als het aan de VVD-fracties ligt!

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...