Voor of tegen het "Integraal ontwerp stadskantoor en bibliotheek"? Dat zou de vraag zijn bij een referendum. De actiegroep "Stopnieuwbouwplan-stadskantoor" pleit voor het houden van een referendum over het nieuwe stadskantoor.

Voor of tegen?

Voor een belangrijke politieke beslissing als deze zouden de burgers een stem moeten hebben vindt de actiegroep. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in november 2004 was er nog geen sprake van een nieuwbouwplan. De burgers hebben zich daarover niet kunnen uitspreken. Om het houden van een referendum kracht bij te zetten, biedt de actiegroep 600 handtekeningen van voorstanders van een referendum aan. De aanbieding vindt plaats op maandagmiddag 2 februari om 17.15 uur in het stadshuis aan de burgemeester.

Hier vindt u de nota met bezwaren van burgers en organisaties. Woensdag 4 februari om 19.00 uur is er een hoorzitting. Iedereen kan tijdens deze hoorzitting inspreken over het nieuwe ontwerp, maar dan moet u zich nog wel per mail of telefonisch 0570 –693230 aanmelden en dat kan hier. De planning van de besluitvorming van de gemeente staat hier.

 

Aangezicht nieuw ontwerp Deventer stadskantoor vanaf de Worp.


 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...