54 appartementen en voorzieningen aan de Zwolseweg

Het voormalige Carinova-pand op de hoek van de Zwolseweg en de Ceintuurbaan wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt Park Nova: een nieuw gebouw met 54 appartementen. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een apotheek of huisarts. Park Nova wordt klimaatadaptief gebouwd en krijgt een groene daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

In het gebouw komen 27 koopappartementen en 27 huurappartementen in het middeldure en dure huursegment. Met ontwikkelaar VanWonen is afgesproken dat de middeldure huurwoningen 15 jaar in dit huursegment blijven.

Omwonenden gesproken

Om Park Nova te kunnen bouwen, moet het bestemmingsplan worden herzien. Daarvoor is een ontwerp bestemmingsplan gemaakt dat nu ter inzage wordt gelegd.

Ontwikkelaar VanWonen heeft verschillende keren met de omwonenden gesproken over de plannen.

Mooie ontwikkeling

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Met Park Nova komen er 54 appartementen bij op een centrale plek in Deventer. Vlak bij de binnenstad, de IJssel, groen en winkels. Een mooie ontwikkeling die bijdraagt aan de behoefte aan extra woningen in Deventer.”

Groen, ontmoeten en comfortabel wonen

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Door de toekomstige bewoners vroeg te betrekken bij de ontwikkeling van Park Nova hebben we de ontwikkeling afgestemd op de daadwerkelijke behoefte uit Zandweerd en de rest van Deventer. Jong en oud, huur en koop, voor verschillende doelgroepen ligt hier een nieuw thuis met aandacht voor groen, ontmoeten en comfortabel wonen. Met Park Nova verwachten wij, in deze krappe woningmarkt, ook de doorstroming binnen de wijk op gang te brengen. Park Nova is een hoogwaardige toevoeging op een plek waar het park, de Zwolse wijk en de diverse bebouwing rondom de rotonde samenkomen.”

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...