Met natuurlijke materialen en ademende constructie krijg je een goed binnenklimaat

De St. Aloysiusschool op de Boskamp gaat dicht omdat het er binnen niet meer gezond is voor leerlingen en leerkrachten. Het binnenklimaat van de school veroorzaakt zelfs gezondheidsklachten. Er komt tijdelijke huisvesting. Maar OpinieinSalland vroeg zich af wat een ongezond binnenklimaat is en hoe je dat kunt voorkomen. Bouwadviseur Herman Harms is deskundig op dat gebied.

Door Herman Harms

Vocht is vaak de grote veroorzaker van een slecht binnenklimaat. Over het algemeen zou je hier het volgende over kunnen zeggen:
– folie en schelpen in de kruipruimte, om optrekkend vocht te voorkomen verbetert de vochthuishouding
– daarnaast zou je moeten kijken hoe je eventueel optrekkend vocht via de funderingsmuren zou kunnen voorkomen
– isoleren en ventileren van wanden, vloeren en dak afstemmen op de situatie
– leemstuc toepassen, dit heeft een vochtregulerend en warmteaccumulerend vermogen. Daarnaast verbetert het ook de akoestiek in een ruimte.

Dit zijn tips die in het algemeen gelden, dus ook voor andere kantoren, scholen of particuliere huizen. Door toepassing van natuurlijke materialen en ademende constructies creëer je een prettig binnenklimaat, waar het fijn werken en wonen is.

Het bericht Met natuurlijke materialen en ademende constructie krijg je een goed binnenklimaat verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...