Viering 900 jaar Raalte: “Motto ‘voor en door Raaltenaren’ absoluut gelukt”

Van sport en een buitenbioscoop, tot liveoptredens en exposities: er was voor elk wat wils tijdens de viering van het 900-jarig bestaan van Raalte. Helaas is er na een jaar vol succesvolle festiviteiten toch echt een einde aan gekomen. Jaap Starkenburg, voorzitter van de regiegroep, kijkt terug op een geslaagd jaar en is hoopvol voor de toekomst.

“We hebben vorige week met de hele groep geëvalueerd over het programma en iedereen is zeer tevreden”, begint Jaap uit te leggen. Toch was het in het begin best lastig om er een structuur in te krijgen: “Maar als je eenmaal een structuur hebt en verschillende mensen die de ideeën oppakken, begint het al veel meer te lopen. Je kunt wel van alles willen, maar het moet uiteindelijk wel allemaal georganiseerd worden.”

Tevreden, maar het was ook taai”
In de regiegroep zitten ongeveer 11 mensen die elkaar volgens Jaap erg goed aanvulde. Daarnaast werd er samengewerkt met een groot opgebouwd netwerk bestaande uit sport-, cultuur en kunst-, en historische verenigingen: “Er zijn een heleboel mensen actief geweest om onderdelen van het totale programma te organiseren. Ik kijk er met heel veel tevredenheid op terug, maar heb het ook wel eens taai gevonden. Soms kostte het bijvoorbeeld erg veel tijd, maar was het tegelijkertijd een mooie manier om met enthousiaste mensen samen te werken.”

Aanzet voor de toekomst
De voorzitter probeert een paar favoriete momenten uit te lichten, maar komt al snel tot de conclusie dat eigenlijk alle 77 activiteiten heel leuk en geslaagd waren: “Het was een mooi en divers programma dat aanzetten heeft gegeven voor de toekomst en waarmee we organisaties een duwtje in de rug hebben kunnen geven.” Ook bezoekers waren erg positief: “We hebben geen enquêtes gehouden, maar moesten het vooral hebben van horen zeggen en mensen spreken. Zo was het een dolle boel bij Raalte Live en waren de kunstenaars van de kunst- en cultuurroute zeer enthousiast om zoveel mensen langs hun werken te zien lopen.”

Hoopvolle toekomst
De geboren Fries, die nu tussen Heeten en Raalte woont, vond de opkomst tijdens het eerste weekend nog vrij mager, maar dit veranderde al snel tijdens het tweede en derde weekend: “Net als met andere evenementen heeft naamsbekendheid tijd nodig. Die herkenning en erkenning is er nu.” Helaas is dit wel het einde van de regiegroep: “Ik hoop dan ook dat bepaalde evenementen opnieuw worden georganiseerd. Het is niet meer aan ons als regiegroep om erachteraan te zitten. Het moet nu gaan lopen vanuit de mensen die elkaar gevonden hebben.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...