Vervolg kaveluitgifte nieuwbouwplannen Broekland en Heeten

De gemeente Raalte geeft een vervolg aan de uitgifte van vrije kavels in de nieuwbouwplannen ’t Broeck in Broekland en De Veldegge in Heeten. In Broekland worden vijf kavels in plan ‘t Broeck uitgegeven, gelegen aan de Nijboershof. In Heeten gaat het om 16 kavels, gelegen aan de Holterweg / Meilerstraat. De kavels worden uitgegeven in particulier opdrachtgeverschap. Kopers mogen, samen met de medebouwers, zelf een architect en aannemer kiezen.

Wethouder Wout Wagenmans: “In Broekland en in Heeten is er veel vraag naar een gevarieerd kavelaanbod. Met deze uitgiftes kunnen we goed inspelen op vraag uit de markt en weer veel mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen in een duurzame woonwijk. Naar eigen smaak en duurzaam.” Het terrein is al bouwrijp, waardoor er snel gestart kan worden met de bouw van de woningen.

Broekland
Vorig jaar zijn in ’t Broeck negen bouwkavels aan de Nijboershof op de markt gebracht. Deze zijn inmiddels in optie gegeven of verkocht. Na overleg met Plaatselijk Belang wordt nu ook de resterende bouwgrond aan de Nijboershof uitgegeven. Het gaat om vier kavels voor een twee-onder-één kap woning en één kavel voor een vrijstaande woning.

Heeten
Twee jaar geleden is gestart met de uitgifte van 17 kavels in de tweede fase van plan De Veldegge. Deze kavels zijn inmiddels verkocht en hiermee kan de uitgifte van kavels in de volgende fase opgestart worden. Het gaat om acht kavels voor een vrijstaande woning, vier kavels voor een twee-onder-één-kap woning en vier kavels voor een rijwoning.

Inschrijven
De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden voor de kavels in Heeten en Broekland kunnen zich vanaf 6 januari 2021 inschrijven via het online inschrijfformulier. Beide inschrijfformulieren zijn straks te vinden op www.raalte.nl/bouwkavels.

Informatie
Vanaf 6 januari vindt u op www.raalte.nl/bouwkavels een informatievideo over de kavels en het uitgifteproces. U vindt er ook informatie over het plan, de bouwmogelijkheden, de stappen om te komen tot een droomwoning en tevens tips over gasloos en duurzaam bouwen.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...