Eindexamenleerlingen havo/vwo Carmel College Salland weer naar school

De eindexamenleerlingen havo/vwo krijgen vanaf maandag 14 december weer op school les. De school heeft in samenspraak met de GGD dit besluit genomen, omdat op dit moment in deze leeftijdscategorie weinig besmettingen voorkomen.
Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland: “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij goed contact met het Carmel College Salland over de besmettingen in de school en hoe we uitbraken kunnen voorkomen. Deze week hebben we zorgvuldig gekeken naar de leeftijden en de clusters van de besmette mensen in de gemeente Raalte. Daaruit blijkt dat in de leeftijdsgroep van de examenleerlingen weinig besmettingen zijn.

Natuurlijk blijft het belangrijk dat zij, net als iedereen, zich goed aan de maatregelen houden, zich al bij de geringste klachten laten testen en meteen in quarantaine gaan als ze een nauw contact zijn van een met het coronavirus besmette persoon.”
Han Nijboer, rector Carmel College Salland: “Wij zijn blij dat we vanaf maandag de eindexamenleerlingen weer op school kunnen ontvangen. Juist voor deze leerlingen is het belangrijk dat ze naar school kunnen om zich goed voor te bereiden op de examens. Maar ook dan staat veiligheid voorop.

Uit voorzorg krijgen grotere klassen zoveel mogelijk les in een ‘dubbellokaal’, waardoor de leerlingen onderling afstand kunnen houden. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen in de school zich aan de maatregelen houdt: afstand houden, handen wassen, mondkapje op en thuis blijven bij klachten.’

De overige klassen havo/vwo volgen vanaf afgelopen maandag tot de kerstvakantie online onderwijs. De school hoopt met de maatregelen van twee weken online onderwijs, verdere besmettingen in de school te voorkomen.

De GGD bevestigt het standpunt dat leerlingen vmbo/pro op school veilig lessen kunnen volgen. De school volgt de ontwikkelingen nauwgezet. De GDD houdt de school continu op de hoogte van het aantal positief getesten. Op basis daarvan kijken de school en de GGD samen naar wat er nodig is in de school. Ouders, verzorgers en leerlingen zijn deze ochtend geïnformeerd per brief.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...