De rechtbank in Lelystad probeert duidelijk te krijgen wat zich in december heeft afgespeeld op het voetbalveld van Buitenboys in Almere.


Verdachten fatale schoppartij zwijgen

De verklaringen van de verdachten lopen sterk uiteen. Ze beschuldigen elkaar of beroepen zich op hun zwijgrecht. Woensdag kwamen de verklaringen over de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen al uitgebreid aan bod. Vandaag gaat de rechtbank daarmee verder. De tegenstrijdige verklaringen van de verdachten maakt het lastig om de gebeurtenissen exact te reconstrueren.

Nieuwenhuizen werd direct na afloop van een jeugdwedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten uit Amsterdam mishandeld. Daarbij werd hij ook tegen zijn hoofd geschopt. Nieuwenhuizen overleed een dag later in het ziekenhuis. Volgens het OM waren trappen tegen zijn hoofd de doodsoorzaak. De rechter las een verklaring van een getuige voor die zegt dat Nieuwenhuizen door een speler met rugnummer 8 met de noppen van zijn voetbalschoenen op zijn hoofd werd getrapt.

“Ik was het niet”, zei verdachte Ibrahim C. “Ik heb hem niet tegen zijn hoofd geschopt. Ik weet zeker dat ik dat niet heb gedaan.” Mogelijk komen later op de dag de slachtofferverklaringen van de nabestaanden en de persoonlijke omstandigheden van de 8 verdachten aan bod. Dat laatste vindt plaats achter gesloten deuren.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...