Vastgoedeigenaren centrum Raalte verenigen zich

De vastgoedeigenaren in het centrum van Raalte hebben zich verenigd in de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Raalte (VVCR), met medewerking van de gemeente Raalte. Hiermee onderstrepen zij het belang van samenwerking, een belangrijke stap naar een toekomstbestendig en economisch gezond centrum.

Wethouder Breun Breunissen: “Als gemeente werken we aan grote opgaves, zoals de woningopgave, bereikbaarheid en leefbaarheid van onze dorpen. Een florerend centrum speelt daarin een grote rol. De oprichting van de vereniging is een krachtig signaal dat de vastgoedeigenaren daarin samen met ons willen optrekken.”

Win-win
Voorzitter van de nieuwe vereniging Wim Tutert: “Stapsgewijs hebben we afgelopen jaar toegewerkt naar de oprichting. Daarmee zijn we één club geworden met gezamenlijke doelen. Samen met de gemeente en andere ondernemers kunnen we als vastgoedeigenaren bouwen aan een centrum voor iedereen. Een win-win.” Op maandag 8 juli is de eerste algemene ledenvergadering, vanaf 18.30 uur in Hotel Restaurant de Zwaan.

Tien puntenplan
Eén van de eerste acties van de VVCR is het opstellen van een tien puntenplan. Hierin komen bijvoorbeeld meer groen, meer aandacht voor architectuur en de looproutes in en naar het centrum terug. “Voor het eerste punt zijn bijvoorbeeld al flinke stappen gezet door de herinrichting van de Grote Markt. De komende tijd gaan we met andere betrokkenen om de tafel over de verdere uitwerking van deze punten”, aldus Tutert.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...