De Kledingbank in Deventer, die dit jaar zijn eerste lustrum viert, heeft de afgelopen twee jaar een zo sterke groei meegemaakt, dat verhuizing naar een groter onderkomen noodzakelijk was. Burgemeester Heidema verricht 15 mei de feestelijke opening.

Kledingbank groeit uit jas en verhuist naar groter onderkomen

Twee zussen begonnen vijf jaar geleden met de Kledingbank, bedoeld om Deventernaren die het niet breed hebben toch in de kleren te kunnen steken. Zonder subsidie levert de Kledingbank zo een constructieve bijdrage aan het oplossen van armoede. De kleren komen net als financiële donaties van talloze Deventernaren. Het werk wordt gedaan door een groeiende groep vrijwilligers. Zij zorgden ervoor dat de Kledingbank in Deventer een begrip is geworden.

De afgelopen twee jaar maakte de Kledingbank een sterke groei door. Het bestuur werd vernieuwd en de vaste vrijwilligerskern uitgebreid. Het betekende wel dat de Kledingbank langzaam maar zeker uit zijn jasje groeide.

Bij het vinden van een nieuwe locatie kon de Kledingbank opnieuw rekenen op hulp van Cambio, maar ditmaal deden ook maatschappelijk verantwoord ondernemers als Wolters, Van Wijnen en Vosmeijer Verhuizingen een duit in het zakje. Belangstellenden zijn 15 mei van 15.00 tot 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Daarna verzorgt burgemeester Heidema, die zich eerder ook al inzette voor de Kledingbank, de feestelijke opening.

Over Salland TV

x

Check Also

Vooraankondiging groot onderhoud N348 en Siemelinksweg Deventer

De provincie Overijssel en gemeente Deventer trekken samen op in de voorbereiding ...