Van speelparadijs tot klimhal: Deventer krijgt ‘eindelijk’ family fun

Schaatsen en zwemmen kon al, maar vanaf eind volgend jaar is er veel meer te doen in Deventer. Aan de Holterweg – bij de Scheg – komt in totaal nog eens 10.000 vierkante meter aan speel- en sportplezier voor jong en oud.

Door: RTV Oost/Pepijn van den Brink

Op het stuk grond dat ligt ingeklemd tussen het Tango-tankstation en de McDonald’s, komen een kinderspeelparadijs en trampolinepark. Even verderop, tussen fitnesscentrum BigGym en de Siemelinksweg, komen een klimhal (boulderhal) en padelbanen (zowel binnen als buiten).

Wethouder Thomas Walder is blij met de nieuwe invulling. “Het is heel belangrijk dat we als gemeente een goed aanbod hebben voor jonge gezinnen en voor bezoekers van de stad”, zegt Walder. Dat weet hij ook uit eigen ervaring: “Ik heb zelf jonge kinderen. En als ik nu naar een indoor speelparadijs wil, moet ik eerst twintig minuten met de auto. Straks kan in mijn eigen gemeente blijven.”

Er is al langer sprake van een activiteitencentrum op deze plek. Deventer had het stuk grond tussen de Tango en McDonald’s zelfs al eerder verkocht. Maar die koper trok zich terug, omdat ze geen exploitant kon vinden voor het te bouwen family fun-centrum. “Die partij heeft daarom nu zijn verlies genomen”, zegt Walder.

De gemeente Deventer lijdt daarvan geen financiële schade. De grond is opnieuw verkocht, aan een investeerder. Voor 2,6 miljoen euro.

Exploitanten gevonden

De huidige koper heeft geen moeite om exploitanten te vinden. “Er zijn verschillende huurders gevonden”, zegt Martin Kemper van Architectenbureau Palazzo uit Holten, dat de twee gebouwen gaat ontwerpen. Al zijn de handtekeningen daarvoor nog niet gezet: “Maar dat gaat gebeuren, dat komt goed.”

Kemper verwacht dat begin volgend jaar de schop in de grond kan. Eind volgend jaar kunnen het sport- en speelcentrum dan open.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...