De 48-jarige man uit Glanerbrug die wordt verdacht van moord op de 8-jarige Semiha Metin uit Deventer in 1991 blijft nog zeker drie maanden in voorarrest zitten.

Deventer – Verdachte kindermoord langer vast

Dat heeft de rechtbank in Zwolle afgelopen woensdag besloten. De man werd eind juli opgepakt na DNA-onderzoek. Hij zit vast op verdenking van moord en verkrachting.

De man gold was verdachte in de zaak, maar er werd nooit voldoende bewijs gevonden om hem te vervolgen. De man zat op het moment van zijn aanhouding eind juli in voorarrest in verband met een andere zaak. Daarvoor werd bij hem DNA afgenomen. Dat kwam overeen met DNA-sporen die destijds waren gevonden en waren opgeslagen in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Semiha Metin werd op 14 februari 1991 seksueel misbruikt en gewurgd, toen zij alleen was in haar ouderlijk huis in Deventer. Een landelijk team boog zich in 2004 opnieuw over de zaak, maar dat leverde geen aanwijzingen op tegen de nu aangehouden verdachte.

Eind juni werd de 48-jarige man opgepakt op verdenking van ontucht in zijn woonplaats. Daarop werd zijn DNA-profiel ingevoerd in de databank voor strafzaken van het NFI. Daarin zijn de DNA-profielen van bijna 40.000 gevonden sporen en die van ruim 82.000 personen opgeslagen.

Over Salland TV

x

Check Also

Bouw begonnen van 26 rijwoningen in Steenbrugge

Gisteren heeft Deventer wethouder Rob de Geest het startsein gegeven voor de ...