Twintig scholen lezen de wereld rond

Samen nog even flink lezen voor de zomervakantie! Groepen 3 en 4 van twintig scholen in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen doen mee aan Vakantielezen. 815 leerlingen houden op een landkaart bij ‘waar ze geweest zijn’ met hun verhalen. De wereldreis voert van Lachland via Sportmanië en het Dierenrijk naar Avonturenland.

Vanaf 25 mei begint in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen de ene na de andere basisschool aan een wereldreis in boeken en verhalen. In totaal doen er 815 leerlingen van groepen 3 en 4 mee aan het project Vakantielezen.

De scholen zorgen er samen met de Bibliotheek Salland voor dat kinderen nog even vlak voor de zomervakantie flink aan het lezen slaan. Op een landkaart houden ze met stickers bij waar ze ‘zijn geweest’ met hun verhalen. Was het een grappig boek, dan was je in Lachland. Ging het verhaal over voetbal, dan was je in Sportmanië. Van het Dierenrijk tot Avontureneiland: lees jezelf de wereld rond! Al die ‘leeskilometers’ zorgen er aantoonbaar voor dat kinderen een hoger leesniveau bereiken. Zo verliezen ze tijdens de zomervakantie minder leesvaardigheid en leesplezier.

Leesconsulenten van Bibliotheek Salland zijn digitaal in de klassen aanwezig geweest, op het digibord via een videoverbinding. Na een presentatie en een uitleg konden de kinderen zelf aan de slag met Vakantielezen. Na afloop van de schooleditie, in de zomervakantie, kunnen kinderen meedoen aan de thuiseditie van Vakantielezen. Zo blijven ze oefenen en worden ze steeds betere lezers. Nieuwsgierig? Bibliotheek Salland zal de komende tijd regelmatig via sociale media berichten plaatsen over Vakantielezen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...