GroenLinks Olst-Wijhe komt met motie voor JA/JA-sticker

GroenLinks in Olst-Wijhe heeft een motie in voorbereidingis om een onderzoek te doen naar de haalbaarheid en wenselijkheid van de JA/JA-sticker in Olst Wijhe. OpinieInSalland legde alle fractievoorzitters van Raalte en Olst-Wijhe de vraag voor wat ze vinden van die JA/JA-sticker die in steeds meer gemeenten wordt ingevoerd.

Door Ferdi Hummelink

Al sinds voor de kerst hebben wij een motietekst in voorbereiding. Als GroenLinks fractie zijn we hoe dan ook voor invoering. Net als bij digitale reclame is het een inmiddels geaccepteerde gewoonte dat je alleen reclame ontvangt als jezelf actief aangeeft dat te willen. Anders niet. Het ‘nee tenzij-principe’. Dat zou natuurlijk ook voor papieren reclame moeten gelden. Bovendien bespaar je er een hoop onnodige productie en transport van papier mee. Invoeren is erg gemakkelijk en een overgrote meerderheid van de mensen zal het best begrijpen en er weinig tot geen moeite mee hebben.
Ferdi Hummelink is fractievoorzitter GroenLinks Olst-Wijhe

Eerder schreef Bert Terlouw van het Raalter D66 ook een stuk over de JA/JA-sticker. Zijn partij is ook voor: “Niet alleen omwille van grote stappen die we moeten maken rond duurzaamheid, maar ook omwille van keuzevrijheid van inwoners. Het gaat niet alleen maar om geld verdienen voor adverteerders en ondernemers. Er zijn hogere belangen dan geld.” Terlouw ziet geen meerderheid in de Raalter raad. OpinieinSalland heeft de andere fracties overigens om reactie gevraagd en tot op heden niet gekregen.

De Stentor plaatste bijgaand verhaal met nog andere reacties.

 

Het bericht GroenLinks Olst-Wijhe komt met motie voor JA/JA-sticker verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...