Ondanks eerdere afwijzingen heeft de Stichting Evangelisch Basisonderwijs Deventer opnieuw een aanvraag ingediend bij de gemeente voor het stichten van een basisschool.

Tweede poging voor Evangelische School in Deventer

Dat heeft Johan Oost van de stichting maandagavond bekendgemaakt. De stichting stapte eind vorig jaar naar het ministerie van Onderwijs om toestemming te krijgen voor het realiseren van een evangelische basisschool in Deventer.

Reden voor deze stap was dat de gemeente een aanvraag voor de stichting van de evangelische school had geweigerd, omdat het college van mening was dat de school niet aan de stichtingsnorm van 208 leerlingen binnen vijf jaar zou kunnen voldoen. De stichting kreeg twee weken geleden van het ministerie van Onderwijs te horen dat de gemeente terecht de aanvraag heeft geweigerd. Aan de hand van de aangeleverde stukken heeft de stichting volgens het ministerie niet duidelijk kunnen maken dat er voldoende kinderen naar de evangelische school zullen komen. Inmiddels zijn er 105 intentieverklaringen binnen van toekomstige leerlingen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...