Pre-event Kleur de Hanze in Deventer: nieuwsgierige bezoekers en gratis poffertjes

Ondanks de koude dagen, die nog kouder gaan worden, wordt er met Kleur de Hanze toch voor warmte gezorgd in het centrum van Deventer. In aanloop naar het kleurrijke evenement, vond zaterdag het pre-event plaats dat door Saxion studenten werd georganiseerd. Nienke Nijboer, projectleider Hanzejaar 2023, vertelt erover.

“Het was zeker een succes”, antwoordt de enthousiaste projectleider. ”We kijken er erg goed op terug.” Toch was het in eerste instantie een beetje spannend: “Dit had vooral met het weer te maken en voor de studenten was het even wennen, omdat het de eerste keer was dat ze dit organiseerden. Uiteindelijk was het droog en hebben we alles op kunnen zetten.”

Onder de aandacht brengen
“Het was druk in de stad en mensen waren nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde. Er was muziek en mensen konden gratis poffertjes krijgen. Hier werd goed gebruik van gemaakt en op deze manier konden wij Kleur de Hanze wat meer onder de aandacht brengen. Dit was dan ook het doel van het pre-event.”

Tekst gaat verder onder foto

Bezoekers tijdens het pre-event op het Grote Kerkhof in Deventer. Georganiseerd door Saxion studenten.
Foto van: Hanzejaar 2023

Levensgrote lichtprojecties
Het was een pre-event, omdat de échte deadline 3 december is. Tot die datum kunnen creatievelingen namelijk hun kleurplaat inleveren via de website van Visit Hanzesteden. De creaties worden uiteindelijk omgezet tot levensgrote lichtprojecties op de Waag en het Stadhuis. “Zaterdag zijn er zo’n 50 kleurplaten ingeleverd. Online zien we dat de kleurplaten heel vaak gedownload worden, maar mensen moeten deze natuurlijk ook weer ingekleurd inleveren en dat gebeurd nog wat minder.”

Interactie tussen mens en gebouw
“Voor het Hanzejaar zochten we een spectaculaire afsluiting. Deze vindt plaats in december, een donkere maand, en dan wil je mensen naar de binnenstad trekken en gezelligheid creëren. Met dit evenement wordt het Hanze-erfgoed letterlijk in het licht gezet.” Daarnaast levert het een bijzondere interactie tussen mens en gebouw op.

De lichtprojecties zijn van 22 tot en met 30 december te bewonderen in Deventer. Op elk gebouw worden 250 tekeningen getoond. De uitverkorenen krijgen een mailtje waarin staat hoe laat hun eigen tekening te zien is. Ook 8 andere Hanzesteden doen mee aan het evenement.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...