Theater a/d Rijn presenteert nieuwste generatie choreografen in MIMIK, Deventer

VIER x VIER toont vier korte dansperformances, los van het gebaande pad

Donderdag 4 april is VIER x VIER van Theater a/d Rijn te zien in MIMIK, Deventer. Een avond waarin de vier jonge choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans met vier voorstellingen teruggaan naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze ieder een kort, hedendaags danswerk. VIER x VIER is in het bijzonder geschikt voor de jongere generatie (Gen Z).

Vaste theaterbezoeker en nieuw publiek komen samen
Theater a/d Rijn is met ondersteuning van Theater De Storm (Winterswijk) en Theater Orpheus (Apeldoorn) het project VIER x VIER gestart. Onder begeleiding van de Amerikaans-Libanese choreograaf Erik Kaiel maakten vier jonge dansmakers elk een korte performance, gericht op nieuw publiek dat de weg naar het theater misschien nog niet kende. Met diverse stijlen (hiphop, modern, mime) en vormen (solo, duet, trio) kunnen vaste theaterbezoekers en nieuw publiek samen de diversiteit van dans ontdekken.

Veelzijdige en jonge dansmakers
Jefta Tanate is een veelzijdige en expressieve choreograaf die sinds kort een van de vaste makers is bij Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Vanuit zijn interne bewegingsmonitor als vertrekpunt creëert hij fluide werk waarin contrasterende danskwaliteiten elkaar snel afwisselen. In VIER x VIER toont hij een vooronderzoek van zijn nieuwe voorstelling Domeless – over de relatie tussen een vader en zoon.
Charles Pas is een mimer en maakt fysieke voorstellingen die zich bewegen tussen performance, absurd theater en magisch realisme. Eindeloze niemandslanden en theatrale vertalingen die zich begeven tussen droom en realiteit. Bij VIER x VIER brengt hij een indringend, muzikaal en fysiek duet over twee jonge kunstenaars die zoeken naar het vertrouwen in de ander.
Cheroney Pelupessy is danser, choreograaf en theatermaker. Als maker wil ze persoonlijke verhalen vertellen, voortkomend uit de zoektocht naar gemeenschap, representatie en bewustwording. Ze haalt inspiratie uit haar Nederlandse, Indonesische en Molukse cultuur. Voor TARI, haar werk voor VIER x VIER, onderzocht Cheroney de traditionele genderrollen in de Indonesische dans trunajaya. Ze brengt deze samen met haar eigen dansstijl.
Laura Daelemans is een Belgische danser en choreograaf. Ze is een getraind tapdanser en autodidact illustrator. Deze werelden brengt ze samen in haar werk. Voor VIER x VIER maakt de dansmaker een duet waarin ze emoties toont via gezichts- en lichaamsexpressie. Twee dansers gaan een relatie aan met het publiek, maar hoe zorgen zij ervoor dat ze elkaar niet verliezen?

Praktische informatie
VIER x VIER is op donderdag 4 april te zien in MIMIK in Deventer. In het voorjaar van 2024 is de voorstelling op tour door het land. Meer informatie over de voorstelling, makers en speellijst zijn te vinden op de website van Theater a/d Rijn. Tickets zijn vanaf nu te koop via de website van MIMIK.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...