The day after: “Ik had een superweek gehad als Go Ahead twee topclubs in een week had verslagen”

Even mochten ze dromen gisteravond: de supporters van Go Ahead Eageles. Dromen van een tweede stunt in een paar dagen tijd, van de tweede bekerfinale in de historie van de club. Na de sensationele thuiszege afgelopen weekend in de eigen Adelaarshorst tegen Ajax, werd in de halve finale van het bekertoernooi ook PSV op achterstand gezet. Een rode kaart gooide roet in het eten.

Terwijl Joris Kramer voor de camera’s schuldbewust het boetekleed aantrekt voor het maken van de fatale overtreding op Zahavi, druipen de fans teleurgesteld af. Het bekeravontuur is ten einde, terwijl de avond nog zo mooi was begonnen.

Gesterkt door de verrassende zege op koploper Ajax liepen de supporters een paar uur eerder nog juichend, lachend en vol vertrouwen door de poortjes van het stadion aan de Vetkampstraat in Deventer. “2-0”, voorspelde een jongetje de uitslag van de halve finale tegen PSV. Zijn vader was iets voorzichter, maar ook in zijn droomscenario trok de ploeg van Kees van Wonderen aan het langste eind: “3-2.”

Bekersfeertje

Gele rook buiten het stadion en een geweldige vuurwerkshow boven het stadion vlak voor het begin van de wedstrijd. Het bekersfeertje werd flink opgestookt voor aanvang van het duel.

Verhaal gaat verder na de foto.

Vuurwerk boven De Adelaarshorst voorafgaand aan de halve finale tegen PSV
Vuurwerk boven De Adelaarshorst voorafgaand aan de halve finale tegen PSV© RTV Oost

En dan is het raak in de 36ste minuut. De Adelaarshorst gaat uit zijn dak als Ragnar Oratmangoen de bal voorzet en Iñigo Córdoba machtig binnenkopt. 1-0 voor Go Ahead, zou het dan echt gaan gebeuren? De feestvreugde is van korte duur. Erhan Zahavi, spits van PSV, scoort zeven minuten na de openingstreffer al de gelijkmaker.

Noodrem

Op dat moment is er nog niks aan de hand, maar weer een paar minuten later wordt de bodem onder elke kans op een sensationele finaleplaats weggeslagen door een rode kaart voor Joris Kramer. De verdediger trekt op ruime afstand van de goal aan de noodrem als Erhan Zahavi dreigt te ontsnappen. Was het nodig op die plek, met nog zo’n afstand tot de goal? Is het wel rood, er is immers nog een verdediger van Go Ahead Eagles in de buurt?Supporters zien Van Boekel aarzelen en een gele kaart trekken. Een zucht van verlichting trekt over de tribunes, maar dan meldt VAR Dennis Higler zich in het oortje van de scheidsrechter. Hij moet zich melden. Het publiek weet genoeg, dader Joris Kramer weet genoeg. De verdediger moet met rood van het veld. Hoewel het op dat moment nog maar 1-1 staat, speelt Go Ahead Eagles vanaf dat moment een verloren wedstrijd.Verhaal gaat verder na de foto.

Spandoek aan de tribune voor de bekerwedstrijd tegen PSV.
Spandoek aan de tribune voor de bekerwedstrijd tegen PSV.© ANP

Na negentig minuten is de eindstand onverbiddelijk: 1-2, het bekeravontuur van Go Ahead Eagles houdt op in de halve finale, in een uitverkochte Adelaarshorst.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, zegt een man bij het verlaten van het stadion. “Helaas, de eerste helft heeft het er zeker ingezeten, tot die man er uit moest. Het was geweldig, jammer, helaas.” Toch is het gevoel goed. “Het was een mooie avond.”

Superweek

En die gedachte overheerst bij meer supporters. “Ik denk dat ze zich goed geweerd hebben met tien man.” Een andere supporter droomt ook na de wedstrijd nog van hoe het mooi het had kunnen zijn. “Ik had een superweek gehad als Go Ahead twee topclubs had verslagen, maar ja, tegen Utrecht zijn we er weer hè!” Het aandenken is voor de eeuwigheid: een sjaaltje dat voor altijd herinnert aan die halve finale in de beker tegen PSV.”Helaas, met tien man viel het niet mee. Bij de 1-0 was het goed feest, toen dacht ik nog: ‘volhouden’.” Hij zei nog tegen zijn zoontje dat PSV niet voor rust al de gelijkmaker op het scorebord moest zetten. “En toen kwam ook nog die rode kaart. Het is jammer, ze hebben gestreden. We kunnen met opgeheven hoofd naar huis.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...