Techniekdagen Salland, uitproberen en uitvinden

Komende vrijdag en zondag mogen leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 weer komen kijken en doen bij 7 Sallandse technische bedrijven. Tijdens de 16 editie kunnen leerlingen samen met docenten, ouders en verzorgers kennis maken met technische beroepen.

Vrijdag 7 oktober van 18.00-21.00 uur| Zondag 9 oktober van 11.00-16.00 uur

José Bakker van Platform Techniek Salland vertelt dat het platform is ontstaan uit twee bedrijven. “Het bleek lastig te zijn om jeugd wegwijs en enthousiast te maken voor techniek. “Als je er op jonge leeftijd niet mee in aanraking komt, weet je gewoonweg niet dat het zo leuk en interessant is. Er is ook steeds meer technologie en dat gaat met sprongen vooruit.”

In de lesbrief die de kinderen op school krijgen, staan opdrachten voor werkstukken die worden beoordeeld. Erg leuke opdrachten zijn bijvoorbeeld bij elektrobedrijf Assink Weustink “Hoe beveilig jij je slaapkamer? Hier staan vrijdag ook opdrachten klaar voor de leerlingen op het gebied van techniek en beveiliging. Ze kunnen zelfs met een virtuele bril door een huis lopen. Bij Van Remmen UV Technology worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over waterzuivering.

Via onderstaande link is een informatiepromofilmpje te zien

Bij de deelnemende bedrijven worden tijdens de Techniekdagen foto- en filmopnames gemaakt. Deze worden gebruikt voor de website, social media en drukwerk van Platform Techniek Salland. Heb je bezwaar tegen het maken van opnames? Laat het ons dan even weten.  De aftermovie van de twee techniekdagen zal te zien zijn op de website van Platform Techniek Salland en op het tv en youtubekanaal van Salland1.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...