70.000 euro voor onderzoek is klein geld

Tijdens de Politieke Markt van afgelopen woensdagavond bleek dat de hele raad behalve Gemeentebelang, CDA en GroenLinks het wel prima vinden als er 70.000 euro uitgetrokken wordt voor een onderzoek om af te wegen of het haalbaar is of de gemeente de realisatie van een nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt voor haar rekening kan nemen.

Namens Gemeentebelang stelde Marcel Elferink woensdagavond dat het onderzoek de indruk wekt dat het college al heeft besloten om zelf de nieuwe bibliotheek te ontwikkelen. Wethouder Hartogh Heys (D66) gaf aan dat er nog geen keuze is gemaakt. Hartogh Heys (D66) stelde ook nog “geïrriteerd” te zijn dat dit onderwerp nu op de agenda stond. Er wordt nu gewerkt aan verschillende scenario’s voor de bibliotheek waaruit de raad later dit voorjaar een keuze kan maken. Dan moet de raad wel zo uitgebreid mogelijk worden geïnformeerd.

Gemeentebelang, CDA en GroenLinks hadden moeite met de 70.000 die het onderzoek kost. Carlo Verhaar had zo vertelde hij “proestend” kennis genomen van deze 70.000 euro. Hij gaf aan dat er juist was afgesproken dat het een tandje minder moest met dure onderzoeken. Maar een meerderheid vindt het dus kennelijk geen probleem. De gemiddelde burger heeft natuurlijk geen 70.000 euro in de knip. Maar voor een overheidsorgaan als de gemeente Deventer is de 70.000 euro slechts kleingeld.

Over Salland TV

x

Check Also

Verhalen over littekens van oorlog 

Het 4 mei comité van Deventer is op zoek naar verhalen over ...