De 42-jarige vrouw die januari vorig jaar haar twee zoontjes in Terwolde om het leven bracht, is in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.


Tbs en cel in hoger beroep voor doden kinderen Terwolde

Eerder legde de rechtbank Zutphen een straf van zestien jaar op, maar zonder tbs. Reden dat de rechtbank in eerste instantie geen tbs oplegde, is dat observatiekliniek Pieter Baan Centrum stelde dat er geen gevaar voor herhaling was. Nieuwe deskundigen zeiden tijdens het hoger beroep dat er ten minste een matig gevaar voor herhaling bestaat. Daarom is nu wel tbs met dwangverpleging opgelegd. Het hoger beroep was door de vrouw zelf gevraagd omdat zij intensieve behandeling voor haar problemen wil.

De vrouw ging met haar in zoons in een chalet in Terwolde wonen, nadat ze door geldgebrek, een echtscheiding en arbeidsongeschiktheid haar huis in Spijkenisse uit moest. Ze zinspeelde vaker op zelfmoord en ‘de kinderen meenemen’ en zocht op internet naar informatie. Daaruit leidt het hof af dat er sprake is voorbedachte rade en dus moord. Het OM eiste naast de tbs tien jaar cel, maar het hof vond acht jaar passend.

In januari 2012 vond de nieuwe vriend van de vrouw haar gewond op bed met de dode jongens ernaast. Volgens de vrouw waren de jongens zelf met de medicijnen aan het rommelen toen ze thuiskwam.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...