Tamara Heuver maakt het lekkerste ijsje van Overijssel

Tamara Heuver heeft het lekkerste ijsje van Overijssel gemaakt. De vakjury heeft haar ijscoupe met de naam ‘Een gelukkig huwelijk tussen roze en blauw’ tot winnaar uitgeroepen van de spannende finale van de OverIJS actie. De provincie daagde deze zomer met de OverIJS actie haar inwoners uit om de lekkerste ijscreaties in te sturen, gemaakt met Overijsselse ingrediënten. Iedereen kon op die manier ervaren hoe mooi de combinatie van vakmanschap van boerenijsmakers en natuur en landschap is. De winnende ijscoupe ‘Een gelukkig huwelijk tussen roze en blauw’ staat binnenkort op de menukaart van Droste’s Herberg in Tubbergen.

De negen andere finalisten waren Tara te Wierik, Mariska Kolkman, Chris Albers, Riekje Groenewold, Sandra Leemgraven, Michon Michon, Mirthe Hooymeijer, Rianne Heuver en Bram van Faassen. De finale vond plaats in het provinciehuis in Zwolle. “Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen in Overijssel mee hebben gedaan met de OverIJS actie”, aldus Hester Maij, gedeputeerde natuur, cultuur en landbouw van Overijssel. “En dat vooral zoveel kinderen mee hebben gedaan, acht van de tien, maakt het extra bijzonder. Met de actie wilden we iedereen laten zien wat voor prachtige en lekkere producten Overijsselse boeren maken. En als ik zie hoeveel heerlijke boerenijs recepten bedacht zijn door mensen uit de hele provincie, zijn we daar helemaal in geslaagd.”

Op de website www.jijenoverijssel/ijs zijn uiteindelijk 235 ijsrecepten geplaatst. De makers van de tien ijsjes met de meeste likes deden mee aan de finale in het provinciehuis in Zwolle. Daar maakten ze met boerenijs hun ijscoupe. De vakjury bestond uit Harald Droste (eigenaar Droste’s Herberg), Sietske Klooster (de Melksalon), Jacob van Olst (directeur Landschap Overijssel) en Max van der Salm (Streekjuweel).

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...