Suriye Erdem ontvangt 2500 euro om te besteden aan goed doel

Mevrouw Suriye Erdem werd deze week in het zonnetje gezet voor haar bijzondere inzet als vrijwilliger in Overijssel. Ars Donandi overhandigde haar een cheque van 2.500 euro om door te geven aan een goed doel.

Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, doet de stichting deze maand in iedere provincie een schenking. Mevrouw Erdem maakt op haar beurt met dit geldbedrag goede doelen naar keuze blij.

Deze week zocht William Schonewille, bestuurslid bij Ars Donandi, Suriye Erdem thuis op in Deventer. Als vrijwilliger is zij al jaren actief in verschillende functies binnen de Centrum Moskee in Deventer en is ze hier als voorzitter werkzaam in de vrouwencommissie. Daarnaast is mevrouw Erdem lerares binnen de Moskee en voert ze rituele dodenwassingen uit.

De donatie zal zij schenken aan drie verschillende goede doelen, die zij met zorg uitkoos. Als eerste koos zij voor KiKa, de stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Daarnaast zal Suriye een deel doneren aan de HDV Islamitische Stichting Nederland voor de bouw van een waterput in Afrika. Als derde doel koos zij Wefa Nederland, een stichting die zich onder andere inzet voor de bouw van weeshuizen.

De kunst van het geven

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen ‘fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...