De 15-jarige jongen uit Voorst die zondag werd opgepakt omdat hij een andere jongen in een paasvuur zou hebben geduwd, hoeft niet langer in voorlopige hechtenis te blijven.

Jongen die duwde bij paasvuur op vrije voeten

Dat heeft de onderzoeksrechter in Zutphen woensdagmiddag besloten. De jongen blijft voor het OM nog wel verdachte. Het onderzoek dat de politie doet naar het voorval is volgens een woordvoerder nog niet afgerond. De politie kijkt onder andere naar het drankgebruik onder de talrijke bezoekers van het paasvuur.

Het incident gebeurde bij het paasvuur van Sportclub Teuge bij Apeldoorn. Een 18-jarige jongen uit Twello raakte zwaargewond en moet nog weken in het Brandwondencentrum in Beverwijk blijven.

De vader van het 18-jarige slachtoffer liet woensdag via Omroep Gelderland weten dat zijn zoon niet boos is op de jongen uit Voorst. Volgens hem liep de 15-jarige onhandig tegen het slachtoffer aan, net op het moment dat deze uitdagend deed alsof hij het paasvuur uit wilde plassen. Door de botsing viel zijn zoon voorover in het vuur.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...