Base4Dance presenteert dansvoorstellingen op Landgoed Oxerhof

De dansvoorstelling De Dag van Druppeltje Dauw is gebaseerd op het kinderboek een dagje met Druppeltje Dauw. Op een koude en mistige ochtend ontstaan er dauwdruppeltjes op een plantenblad. Eén druppeltje komt tot leven, Druppeltje Dauw. Die laat zich op de grond vallen en kijkt om zich heen. Hij gaat de wereld verkennen en beleeft allerlei avonturen. Zo gaat hij dansen met een paar kinderen, leert zwemmen van een kikker en gaat een stukje op het water varen.

Soms heeft hij spannende ontmoetingen met andere dieren. Na een dag vol van belevenissen is Druppeltje Dauw moe, klimt op een plant en valt in slaap. In de nacht verandert Druppeltje Dauw weer in een echt dauwdruppeltje en is zijn avontuur van één dag voorbij. De teksten zijn handgeschreven in de tekeningen verwerkt waardoor een levendig kijk- en leesbeeld is ontstaan.

Basisidee: Manon van t Spijker en tekst en tekeningen: Roelof Siegers De dansroute: Het publiek vertrekt vanaf het landgoed en loopt een route. Tijdens deze route zien zei verschillende optredens van kinderen tussen de 2,5 jaar en 15 jaar. Na het lopen van de route kan iedereen met de consumptiebon die bij het ticket zie een heerlijk kopje koffie/thee of ranja met wat lekkers halen bij het koetshuis.

Iedere 25 minuten start er een groep. Tijdsloten zijn: 14.00, 14.25, 14.50, 15.15, 15.40, 16.05, 16.30 avondvoorstelling: In de avond treden de tienergroepen en de volwassenen op in het mooie amfitheater. 19.30 en 20.45 zijn dezelfde voorstellingen. Op deze manier kunnen wij iedereen op 1,5 meter laten genieten van de dans. Na of voor de voorstelling kan er rustig koffie/thee gedronken worden bij het koetshuis. Willen jullie meer informatie dan hoor ik het graag. Wees welkom bij één van de voorstellingen.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...