Storm Corrie trekt over Nederland: kans op zware windstoten in Overijssel

Ze waarschuwde dit weekend al dat ze eraan kwam: storm Corrie maakt vandaag daadwerkelijk haar opwachting in Nederland. Dat kan in Overijssel zware windstoten opleveren, tot 100 kilometer per uur.

Corrie trekt vanochtend vroeg vanuit het westen en noordwesten van Nederland richting het oosten. Dat gaat gepaard met zeer zware windstoten tot wel 120 kilometer per uur. Vooral Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied geldt daarom code oranje.

Zware windstoten

Overijssel zal waarschijnlijk met minder zware windstoten te maken krijgen, maar het kan nog steeds flink spoken in onze provincie. Vanaf 8 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur. In het noordwesten van de provincie kan het korte tijd nog harder waaien, met snelheden tot zo’n 100 kilometer per uur.

Na het middaguur zal de wind geleidelijk afnemen.

Voorbode

Dit weekend hadden we al te maken met een voorbode van Corrie. Zaterdag moest de brandweer regelmatig uitrukken om stormschade op te ruimen. Het ging daarbij vooral om omgewaaide bomen. De nieuwe brandweerwagen van het korps in Hardenberg kreeg bij de allereerste inzet ook te maken met stormschade, al hoefde maar een paar meter gereden te worden: een boom was op het dak van de kazerne gevallen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...