Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen knappen de Kortricklaan op

De Kortricklaan wordt aangepakt, zodat de straat weer een frisse uitstraling krijgt en de wateroverlast minder wordt. Er zijn al een paar verbeteringen uitgevoerd, het grootste deel gebeurt dit jaar.

Een paar jaar geleden is een enquête gehouden onder bewoners van de duplexwoningen aan de Kortricklaan en daar zijn verbeterpunten uitgekomen. Zo zijn de bestrating en de groenvoorzieningen verouderd. Tegelijk is gekeken hoe de straat aangepakt kan worden om wateroverlast door hevige stortbuien te beheersen.

Komend jaar vernieuwen we het wegdek, de parkeerplaatsen en de stoepen. Ook vernieuwen we waar nodig de beplanting. Tot slot kijken we naar maatregelen om de wateroverlast beter te kunnen beheersen. Met de aanpassingen spelen we in op de gevolgen van klimaatverandering.

Omwonenden denken mee

Om de bewoners van de Kortricklaan goed te informeren en te betrekken bij de plannen, organiseert de gemeente samen met SallandWonen een informatieavond in maart. De uitnodiging valt binnenkort op de mat. Op basis van de bijeenkomst maakt de gemeente een definitief ontwerp. Na de bouwvak gaan we dan van start met de uitvoering van de plannen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gebrekkige Rijksgelden veroorzaken onzeker financieel kader Olst-Wijhe

Al jarenlang staan de financiën van het Rijk richting gemeenten onder druk. ...