Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal even met z’n ogen knipperen. De organisatie heeft plannen om het Stöppelveld een flinke metamorfose te geven. “Er is een brede behoefte om het feestterrein gezelliger en intiemer te maken. We willen meer beleving creëren, zodat we de bezoeker niet alleen ’s avonds, maar ook overdag verleiden om te verblijven op het Stöppelveld.”, vertelt de Stöppelhaene organisatie.

De voorbereidingen voor de vernieuwingen zijn al in volle gang. Met veel enthousiasme werken alle commissies aan de nieuwe inrichting van het terrein en de nieuwe elementen die dit teweegbrengt in het programma.

Het Stöppelveld 2.4

Het nieuwe Stöppelveld krijgt een ander compacter hoofdpodium. Dit hoofdpodium komt op een andere plek. Namelijk op de plek waar eerder de Sallandse Herberg stond, met de rug naar de Westdorplaan. In plaats van twee tenten, staat er in de nieuwe indeling één multifunctionele tent. Deze komt op de plek van de vorige Feestfabriek. Het Grolsch-stage dat eerder vóór de Feestfabriek stond, krijgt een prominentere plek. Dit podium komt tegenover het hoofdpodium, met de rug naar de zijkant van de tent. Voor het Grolsch-stage komt een gezellig ingericht plein. Dan nog het VIP-dek. Deze gaat naar de andere kant, op de plek van het huidige hoofdpodium.

Elk moment van de dag sfeer en beleving

Met de nieuwe indeling krijgt de organisatie van Stöppelhaene meer mogelijkheid om efficiënter te programmeren. Het doel is dat er elke middag en avond een gezellige sfeer hangt. Dat er muziek is of een leuke activiteit en dat bezoekers daardoor op het terrein blijven. “We laten ons met veel plezier inspireren door onze leveranciers, een aantal enthousiastelingen uit de evenementenbranche en natuurlijk door onze vrijwilligers”.

Een nieuwe invulling voor woensdagavond

De nieuwe inrichting van het terrein is niet het enige wat verandert. Het Stöppelhaenebestuur heeft besloten een nieuwe invulling te geven aan de officiële opening op woensdagavond. “De Sallandse Cabaretavond is helaas niet meer wat het ooit was. Het is steeds moeilijker om een goede (Sallandse) invulling te geven aan de cabaretavond. We werken nu een aantal nieuwe ideeën uit. Hoe we het gaan invullen, blijft dus nog even een verrassing! Al met al kijken we heel erg uit naar de 71ste editie van Stöppelhaene.”

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...