“Stop bouw moskeeën”

Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat er geen immigranten meer uit islamitische landen zouden moeten worden toegelaten en dat er een stop moet komen op de bouw van nieuwe moskeeën. Dat stelt de PVV op basis van een onderzoek dat de partij liet uitvoeren door Maurice de Hond. Die ondervroeg een representatieve groep Nederlanders van 1900 mensen. Opvallend is dat de afkeer van de islam onder mensen van bijna alle politieke gezindten de boventoon voert.

D66 is de enige uitzondering. Zo vindt zes op de tien ondervraagden die vorig jaar op het CDA stemden dat er niet meer moskeeën moeten komen. Opvallend is dat de partij juist zaterdag op haar congres benadrukte dat de partij moslims graag in de gelederen opneemt. De helft van de PvdA- en SP-kiezers wil een immigratiestop uit islamitische landen. Acht op de tien VVD-stemmers vindt dat ook, bij 50Plus is dit zelfs 90 procent.

De stelling dat de islam een verrijking is voor Nederland, wordt zelfs door tweederde van de D66-kiezers weersproken. Meer dan driekwart van de ondervraagden is het oneens met deze bewering. Tweederde van alle ondervraagden vindt dat ons land er sinds de komst van de islam niet beter op is geworden en onderschrijft een stop op de bouw van islamitische godshuizen. Meer dan driekwart vindt dat in de grondwet een verbod op sharia-wetgeving moet worden opgenomen.

PVV-leider Wilders: “De resultaten zijn glashelder. Nederland heeft genoeg van de islam. Ik zal het kabinet met deze feiten confronteren en eisen dat we de islamisering van Nederland nu eindelijk stoppen. Er is lang geroepen dat anti-islam-ideeën extremistisch zijn. Nu blijkt dat ze gedragen worden door de meerderheid van ons volk.”

Over Salland TV

x

Check Also

Mariënheem lijkt pas op de plaats te moeten maken aangaande de N35

Opgetogen trok waarnemend burgemeester Arco Hofland naar Den Haag om de minister ...