Cultuurwethouder Wethouder Marc Jan Ahne heeft grootse plannen met het Havenkwartier in Deventer.


Deventer – Havenkwartier voor eigengereide mensen

Volgens de vrijdag gepresenteerde visie moet het een stukje stad worden voor eigengereide en creatieve mensen. De ontwikkeling van het gebied ligt wel bij de huidige eigenaren en de nu al gevestigde organisaties. De gemeente is eigenaar van panden, maar er zijn dus ook nog panden in handen van private partijen.

Maar dan de vraag aan Ahne, waar komt het geld hiervoor vandaan? Want we moeten toch flink bezuinigen? Het antwoord bleek simpel, Deventer maakt gebruik van bestaande middelen en wil het geld dat verkoop van grond aan ondernemers oplevert weer gaan terug investeren in het gebied. Het Havenkwartier hoort namelijk bij het industriegebied Groot Bergweide, en binnen dat gebied mag dat op deze manier.

Als in het Havenkwartier dus plannen komen die binnen deze bestemming vallen dan valt er nog geld te halen bij de provincie, die verdubbelt wat de gemeente er investeert. Zo wil Ahne het gebied zo efficiënt mogelijk proberen op te zetten. Met de vraag of er bijvoorbeeld geen Cultureel Centrum op het Havenkwartier mogelijk is, kregen we het antwoord dat dat mogelijk bezoekers uit de binnenstad wegtrekt.


Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...