Actie ‘Zonopkomst’ wordt uitgerold over hele provincie

Stichting Duurzaam Salland start 1e zonnepanelen-actie 2012

Stichting Duurzaam Salland gaat in de volle breedte een nieuw initiatief voor de collectieve inkoop van zonnepanelen ondersteunen. Het nieuwe initiatief, georganiseerd onder de naam Zonopkomst, moet zonne-energie voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken. Dat kan door lokaal de vraag naar zonnepanelen te bundelen en gezamenlijk in te kopen bij de fabrikant. Daarmee sluit de actie goed aan bij de actie van 2011. Toen werd er ruim een half miljoen euro subsidie aan het project ‘Raalte Wil Zon’ toegewezen. Voor nieuwe deelnemers zal opnieuw subsidie worden aangevraagd.

Stichting Duurzaam Salland ondersteunt de activiteiten van Zonopkomst omdat dit inkoopcollectief bewoners onafhankelijk adviseert over de aanschaf van zonnepanelen. De kosten die worden gemaakt voor het organiseren zijn daarbij volledig transparant. De stichting vindt het ook belangrijk dat wordt samengewerkt met lokale installateurs. Dat betekent dat lokale bedrijven een stukje werkgelegenheid wordt geboden. Bij een eventuele storing of uitbreiding van het systeem kan bovendien snel geschakeld worden.
Zonopkomst werkt niet met vaste leveranciers, beoordeelt aanbiedingen op een goede prijs/kwaliteit verhouding en let erop dat er sprake is van een goede garantie en service. Ze hanteren deze werkwijze om ook in de komende jaren ervoor te zorgen dat deelnemers altijd een goed product krijgen voor een lage prijs. Het is bovendien van het grootste belang dat zonnepanelen minimaal 25 jaar lang zorgeloos op het dak kunnen blijven liggen.

Inschrijving
Geïnteresseerden voor de Zonopkomst-actie kunnen zich tot 21 maart inschrijven via zonopkomst@duurzaamsalland.nl als ze zich ook willen inschrijven voor de provinciale subsidie. Op 1 maart is een eerste informatiebijeenkomst. Deze begint om 19.30 in Kulturhus Raalte.
Vervolgens zijn er nog informatiebijeenkomsten op 6, 7 en 8 maart, 19.30 uur – podium Willie, H.F. de Boerlaan 151 (in het voormalig Davo-gebouw in het Havenkwartier)
Energiecoach
Naast de zonnepanelen-actie biedt Zonopkomst ook de mogelijkheid om een energiecoach in te schakelen die kan adviseren over energiebesparende maatregelen zoals isolatieglas en zonneboilers. Wat je aan energie bespaart, hoef je immers ook niet op te wekken. De energiecoach kan niet alleen alle vragen over zonnepanelen beantwoorden, maar kijkt ook naar andere energiebesparende maatregelen en kan indien gewenst voor u subsidie en/of een duurzaamheidslening aanvragen. Hij geeft een indicatie van de prijzen waar je aan moet denken, maar kan je ook in contact brengen met goede uitvoerende partijen die offertes kunnen maken voor bepaalde maatregelen. Ook hier is een collectieve inkoop mogelijk waarmee kosten bespaard kunnen worden.

Zie voor mee informatie www.zonopkomst.com of www.duurzaamsalland.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Uitgesteld kernenbezoek in Wesepe

Plaatselijk belang Wesepe ontvangt op 31 januari kernenwethouder Hans Olthof en wethouder ...