Stevige impuls voor Stichting Vangnet

Stichting Vangnet ontvangt van de gemeente de komende vier jaar meer subsidie dan in voorgaande jaren. De organisatie begeleidt in Deventer inwoners met een Eritrese achtergrond.

De stichting richtte zich aanvankelijk op jongeren met een Eritrese achtergrond, omdat deze groep extra aandacht vergde om goede aansluiting te vinden in de samenleving. Inmiddels begeleidt Vangnet een groep van ruim 150 volwassen statushouders met een Eritrese achtergrond (onder wie bijna zeventig jongeren) en bijna honderd kinderen. Mede dankzij de inzet van Vangnet, vindt er de laatste jaren een betere integratie plaats van deze Deventer inwoners.

Nederlandse taal en cultuur centraal Het ontmoetingscentrum aan de Splithofstraat wordt door de bezoekers beschouwd als een leerplek waar de Nederlandse taal en cultuur centraal staan. Ook worden verschillende activiteiten op gebied van sport, beweging en recreatie gegeven.

Blij met steun

Zuzana Valinova van Stichting Vangnet is blij met de steun van de gemeente en ziet het als een erkenning voor haar team èn van de Eritrese Deventenaren. “Wij zijn ontzettend blij met deze steun. Het betekent dat we bijvoorbeeld taallessen structureel kunnen inzetten voor volwassenen. Sommigen spreken geen Nederlands of zijn analfabeet. Daardoor fungeren hun kinderen (hoe jong ze ook zijn) vaak als mantelzorger: in het dagelijkse leven vervullen ze volwassen taken: tolken of vertalen, formulieren invullen, zorgen dat rekeningen worden betaald. Dit belemmert de ontwikkeling van kinderen die gewoon kind moeten zijn.”

Stabiele basis voor nieuwkomers

Wethouder Rob de Geest (Integratie) zegt in een toelichting: “Vangnet biedt de stabiele basis die veel van deze nieuwkomers nodig hebben. De stichting is er de afgelopen jaren in geslaagd om veel inwoners met een Eritrese achtergrond, te helpen om hun weg te vinden in Deventer en in de Nederlandse samenleving.”

Foto: Stichting Vangnet

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...