Duurzaamheidscentrum Deventer bewijst zichzelf

In oktober 2022 is voor het derde achtereenvolgende jaar onderzoek gedaan naar het bereik en de waardering van het Duurzaamheidscentrum in Deventer. Het Duurzaamheidscentrum wordt steeds beter gewaardeerd. 66% van de mensen die aan het onderzoek hebben meegedaan, zijn daadwerkelijk aan de slag gegaan met het advies van het centrum.

Hoger rapportcijfer
Het onderzoek is uitgevoerd via een digipanel en ook de bezoekers van het centrum zijn bevraagd. Dit jaar brachten 2652 mensen een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum. Zij waarderen het Duurzaamheidscentrum met gemiddeld een 8.8.

982 van de 2.477 panelleden hebben meegedaan aan de vragenlijst. Dat ligt hoger dan in voorgaande jaren. De bekendheid is toegenomen van 49% naar 56%. Het centrum krijgt het rapportcijfer 7,3. De jaren daarvoor was dat respectievelijk een 7,2 en een 7,1.

Bezoek leidt tot actie
Iets meer dan de helft van de bezoekers (54%) was op zoek naar specifieke informatie. Van die mensen heeft 31% daadwerkelijk energiebesparende maatregelen genomen. “En daar is het ons uiteindelijk om te doen,” aldus wethouder Thomas Walder. “Zo’n 40 vrijwilligers helpen op een laagdrempelige manier de inwoners van Deventer energie te besparen. Het Duurzaamheidscentrum vervult daar een belangrijke rol in.”

Doel
Het Duurzaamheidscentrum bestaat sinds februari 2020 en is een initiatief van de Deventer energiecoöperatie en de Ulebelt. Doel van het Duurzaamheidscentrum is om bewoners en bedrijven te informeren over duurzaamheid, te inspireren tot het nemen van maatregelen in de eigen woon- werkomgeving en te ondersteunen bij het uitvoeren daarvan.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...