De meervoudige kamer van de rechtbank in Zwolle boog zich afgelopen woensdag over de vraag of de gemeente Deventer de hoogte van het wachtgeld van oud-wethouders geheim mag houden.


Stentor wil details over wachtgeld, zaak ligt bij de rechter

Dagblad de Stentor is het daar niet mee eens en stapte met de zaak naar de rechter. Over zes weken is de  uitspraak. De gemeente Deventer wil alleen het totaalbedrag aan wachtgeld beschikbaar stellen. De reden is dat twee oud-bestuurders de gegevens niet aan de openbaarheid prijs willen geven. De krant wil deze bedragen weten om discussie over wachtgeld te kunnen voeren.

De gemeente Deventer gaf twee jaar geleden nog wel dergelijke gegevens, maar besloot vorig jaar het niet meer te doen. De rechtbank toetst nu of dat rechtmatig is op grond van de wet openbaarheid van bestuur(WOB). Er is weinig jurisprudentie over dergelijke zaken, dus daar zorgt de Stentor nu voor. Opvallend is dat andere Sallandse gemeenten op dit vlak wel transparant zijn. De gemeente Olst-Wijhe en Raalte stelt die informatie beschikbaar bij een WOB aanvraag weet Salland TV.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...