Stel je eens voor dat je 60 jaar moet leven als nu een paar maanden

Stel je eens voor dat de 2 weken thuisisolatie verlengd wordt naar 60 jaar thuisisolatie.
Stel je eens voor dat de 2 weken van weinig sociale contacten verlengd wordt naar 60 jaar weinig sociale contacten.
Stel je eens voor dat je al die 60 jaar afhankelijk bent van mensen die heel misschien tijd vrij kunnen maken om boodschappen voor je te doen of andere hulp te bieden.
Stel je eens voor dat alle andere mensen gewoon aan het werk zijn en geen tijd hebben om de hele dag te appen of videobellen.
Stel je eens voor dat je al die 60 jaar griep hebt.

Door Anne Winters

In de media worden de ouderen genoeg genoemd. Die lopen gevaar, die zijn een risicogroep. Ouderen zijn zichtbaar. Iedereen kent wel een oudere, de meeste mensen hebben (groot)ouders in die leeftijdscategorie. Ouderen kun je ook gemakkelijk herkennen aan hun uiterlijk.

De kwetsbaren die niet oud zijn worden maar sporadisch genoemd. Rutte noemde ons wel. Maar twee tellen later vergat de NOS ons alweer. Wij zijn niet zichtbaar. Onze aandoeningen zijn vaak niet zichtbaar. En ironisch genoeg zijn wij vaak ook niet zichtbaar omdat wij al jaren in thuisisolatie leven.

En toch is het noemen van die (jonge) kwetsbaren van groot belang. Want wij zijn de mensen die na het krijgen van corona een grote kans hebben om 60 jaar in thuisisolatie te zitten. Wij zijn de mensen die een grote kans hebben om door corona 60 jaar ziek op bed te moeten liggen. Wij zijn de mensen waarvan de gezondheid nu al niet best was, maar waarvan er dan bijna niets meer overblijft. We gaan er misschien niet dood aan, maar moeten vervolgens wel nog 60 jaar geïsoleerd leven.

Misschien voelen deze 2 weken aan als vakantie. Misschien denk je dat het allemaal wel mee valt. Misschien denk je dat het alleen maar een verkoudheidje is. Misschien heb je lak aan al die rare regels en vind je dat de overheid zich niet zo aan moet stellen.

Begin dan maar weer bovenaan met lezen.

En voor degenen die niet weer bovenaan hoeven te beginnen: ontzettend bedankt dat je thuisblijft, daar red je levens mee, ook van mensen die niet zullen overlijden.

Anne Winters (23) is chronisch ziek vanwege het Ehlers Danlos Syndroom.

Het bericht Stel je eens voor dat je 60 jaar moet leven als nu een paar maanden verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...