Select BV heeft de gemeente Deventer voorgerekend dat het stadskantoor in de Leeuwenbrug kan worden gerealiseerd voor 5 miljoen per jaar: besparing per jaar 3,1 miljoen.


Stadskantoor kan in Leeuwenbrug voor 5 miljoen per jaar

Beleggingsmaatschappij Select BV, de eigenaar van een gedeelte van kantorencomplex de Leeuwenbrug in Deventer heeft opnieuw een brief geschreven aan het Deventer college. Daarin ontkrachtten zij een aantal belangrijke aannames van het college om aan te geven waarom ze niet ingaan op het aanbod om de Leeuwenbrug te kopen. De belangrijkste reden is de ruimte, de gemeente gaat uit van een noodzakelijk oppervlak van 15.600m2 bruto vloeroppervlak (BVO). In de Leeuwenbrug is volgens Select BV ruimte voor 9.100m2 verhuurbaar vloeroppervlak (VVO), 550 werkplekken.

Mochten dat niet genoeg werkplekken zijn, dan kan er ook nog extra ruimte worden gecreëerd op de laagbouw van fase1. Select BV heeft een eigen berekening gemaakt  waarbij de gemeente in plaats van de nu begrootte 8,1 miljoen per jaar, maar 5 miljoen per jaar kwijt is. Select is bereid om de gemeente op basis van de 5 miljoen per jaar een voorstel te doen voor het beschikbaar stellen van 550 werkplekken, inbegrepen daarbij zijn: huisvesting,energie, facilitaire diensten, (beveiliging, receptie, schoonmaak en catering) en kantoorinrichting, inclusief vijf jaarlijkse vervanging. Zij willen hierover graag in gesprek met de gemeente.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...