Spectaculair einde resulteert in gelijkspel na ‘typisch 0-0-duel’

Vooralsnog zijn ‘awaydays’ nog niet ‘the best days’ voor Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer leek met een late goal van Sylla Sow een 0-1 overwinning te boeken, maar 40 seconden later wist NEC langszij te komen om de eindstand op 1-1 te zetten.

Redding de Lange na kopkans Mattsson (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

In de eerste minuten kwam de ploeg van René Hake met de schrik vrij door een goal, van de iets wat ziekige, Magnus Mattsson, voorafgaand de wedstrijd moest de Deen overgeven. Echter werd de goal afgekeurd door scheidsrechter Hensgens vanwege een handsbal van NEC-spits Ogawa. Je zou denken dat Go Ahead Eagles wakker geschud zou zijn na deze afgekeurde goal, maar niks was minder waar, een paar minuten later kreeg Mattsson opnieuw een grote kans met het hoofd. Deze wist de sluitpost van Go Ahead Eagles te keren.

NEC-spits Ogawa in kopduel met Llansana (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Duw in de rug leidt tot dubieus moment
Het opmerkelijkste moment van de eerste helft kwam na een halfuur spelen. De ploeg uit Nijmegen hoopte op een penalty na een dubieuze duw in de rug door Amofa bij de Japanner Ogawa. De scheidsrechter wilde hier echter niks van weten en wuifde het weg. Die zelfde Ogawa kreeg een paar minuten later de grootste kans van de eerste helft, maar kon De Lange niet passeren.

Tweede afgekeurde goal
In de tweede helft kreeg Go Ahead Eagles meer grip op het duel, met onder meer een kans voor Breum. Later zag NEC een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel van Ogawa. De wedstrijd leek af te stevenen op een ‘typische 0-0’ wat volgens de veldverhouding een terechte einduitslag zou zijn.

Sylla Sow en Baeten juichend na de 0-1 (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Wie anders dan Sow ?
Diep in de slotfase wist supersub Sylla Sow de 0-1 tegen de touwen te tikken op aangeven van de Belg Thibo Baeten. De meegereisde Eagles waren zo blij dat er enkele bekertjes op het veld belandde, hierdoor moest scheidsrechter Hensgens de wedstrijd tijdelijk staken.

Deze staking gaf NEC-trainer Rogier Meijer tijd om een plan te bedenken om nog minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. En dat lukte, want 40 seconden na de hervatting kopte Mathias Ross de thuisploeg naar de gelijkmaker, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.

Derby van het Oosten
Zondag 3 december mag Go Ahead Eagles verder werken aan de ongeslagen reeks van zeven wedstrijden in het thuisduel tegen Twente.

Onderstaand de samenvatting en interviews met René Hake, Mats Deijl en Sylla Sow.

De samenvatting en interviews komt uit het sportprogramma Salland Sport. Hier wordt iedere wedstrijd van Kowet verslagen door twee verslaggevers vanaf de tribune. Interviews: Erik van Luttikhuizen.