Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van alles te doen voor de puristen die houden van kleinschalige gezelligheid, actief deelnemen of gewoon relaxed toekijken en genieten…….
Op zaterdagavond wordt op verzoek voor de 2e keer de musical ‘Old man on the front porch’ – over het ontstaan van de cigar box gitaar en the blues- tweemaal in verkorte versies van ca 40 minuten uitgevoerd.

Het publiek volgt dan in 2 bedrijven weer de eenvoudige katoen ‘sharecropper’ Josh, vanaf 1936 op een plantage in de Mississippi Delta. Josh maakt van een lege sigarendoos en een bezemsteel een cigar box gitaar en speelt zijn eerste bluesnoten waarop een ‘rollercoaster’ volgt.
Als Josh op zijn 75e uiteindelijk met pensioen gaat, is hij een old man die op zijn frontporch, geniet van zijn oude dag.

Het verhaal voor deze mini musical is geschreven door Cigarbox Henri en Maaike Kappert.

Een tijdreis langs de geschiedenis van de cigar box gitaar en the Blues! Met muziek, dans, decor en de ‘geur’ van vers gestookte “Moonshine”.

De eerste keer wordt Old man on the frontporch om 19:00u opgevoerd en de tweede keer om 21:15uur.

Tussendoor is er een liveoptreden van de 4-koppige band The Newks,

En op de beide Pinksterdagen kan het publiek ook zelf eens in de Juke Joint een gitaar of ander instrument pakken om naar hartelust mee te jammen.

Ribs & Blues, Raalte Zaterdag 18 mei
Juke Joint Stage op Ribs & Blues:
Southern musical ‘Old man on the frontporch’
Opvoeringen om 19.00 uur en 21.15 uur

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...