Solidair met onze middenstanders

Veel mensen denken dat de voedingswinkels weinig te lijden hebben van Corona….
Daarbij vergeten we echter, dat bakkers, slagers, vistraiteurs, boerderijwinkels en op dit moment ook de aspergewinkels vaak grote omzetverliezen lijden omdat zij hun horeca-, catering- en toerismeklanten kwijt zijn.

Door Kees Huls

Dit in tegenstelling tot de supermarkten, die juist top-omzetten draaien omdat de horeca en catering op slot zit en de mensen nu veel meer thuis eten.

Nu de meeste mensen thuis zitten hebben zij niet de gebruikelijke tijdsdruk om snel, snel, snel alles in één supermarkt te kopen, maar kunnen nu op hun gemak prachtige ambachtelijke bedrijven in de buurt bezoeken, waar elke dag weer met heel veel liefde en vakmanschap gewerkt wordt aan de hoogste kwaliteit.
Ook een mooie gelegenheid om te vergelijken met de industriële versproducten uit de supermarkt. Een hele grote kans dat jullie dan definitief kiezen voor deze winkeliers.

Speciale aandacht voor de aspergetelers die de komende paar weken hun inkomen voor het hele jaar moeten verdienen. Koop direct bij hen!

En denk ook aan de niet- voedingsmiddenstanders, zoals kledingzaken etc. Meestal gesloten of open met vrijwel geen bezoekers, maar wel met een groot financieel risico omdat zij hun voorjaarscollecties maanden geleden al inkochten en er nu mee dreigen te blijven zitten. Koop bij hen via internet en niet via de grote jongens. Uiteraard geldt dat ook voor andere branches.

Laten we héél zuinig zijn op de middenstand in onze dorpen!

Het bericht Solidair met onze middenstanders verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...