Woensdag 25 augustus is de officiële start van de Buurtbus Wijhe-Raalte.


Wijhe – Feestelijke start van de Buurtbus Wijhe – Raalte

De buurtbus is dé nieuwe busverbindingen tussen Wijhe, Broekland en Raalte. Vertegenwoordigers van Syntus, de Provincie, de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte zijn aanwezig, maar ook alle vrijwillige chauffeurs,  het bestuur van de vereniging buurtbus en andere genodigden die er voor gezorgd hebben dat de buurtbus kan gaan rijden. Na het officiële gedeelte is er een rit door de Langstraat naar de Molen.

De bus zal daar enige tijd geparkeerd staan, zodat belangstellenden eens een kijkje in  de bus kunnen nemen. Tevens kunnen de chauffeurs tekst en uitleg geven over de route die gereden wordt, de tijden en de tarieven. De buurtbus is een initiatief van de gemeente en de provincie Overijssel en fungeert de komende twee jaar als pilot binnen de gemeente. Nadat de benodigde subsidies beschikbaar zijn gesteld, heeft St. Kulturhus Olst-Wijhe een begin gemaakt met het opzetten van de vereniging.

De vereniging bestaat uit de chauffeurs en hun bestuur en zorgt voor de dagelijkse ritten (m.u.v. zondag) tussen Wijhe- Broekland en Raalte. De buurtbus rijdt op vaste tijden en stopt bij vaste halteplaatsen. Meer informatie vindt u op de website: www.buurtbuswijhe-raalte.nl. U bent op 25 augustus vanaf 16.30 uur van harte welkom om de bus in de Langstraat of bij de Molen in Wijhe te bezichtigen.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...