Aanhangwagens met steigermaterialen gestolen in Deventer en Zwolle

In de maanden april en mei zijn in Deventer en Zwolle meerdere aanhangers met steigermaterialen erop gestolen. Of het in alle gevallen om dezelfde daders gaat kan de politie niet met zekerheid zeggen, wel zijn er de nodige overeenkomsten.

Een bedrijf aan de Duurstedeweg in Deventer was op donderdag 15 april het eerste doelwit. Op camerabeelden is te zien dat meerdere personen ‘s avonds op het afgesloten terrein lopen. Uiteindelijk rijdt een zwarte Volvo de binnenplaats op en wordt een aanhangwagen met steigermaterialen achter de auto gekoppeld.

De gestolen aanhanger bij het bedrijf aan de Duurstedeweg in Deventer (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)

Op woensdag 12 mei worden meerdere aanhangers gestolen in Zwolle. Ook op deze aanhangers lagen steigermaterialen. Om drie uur ‘s nachts stoppen twee stationwagons aan de Marsweg. Daar wordt een hek opengebroken en vervolgens worden de aanhangers gestolen.

Opnieuw diefstal in Deventer

Enkele weken later is het opnieuw raak. Weer in Deventer. Op vrijdag 28 mei verdwijnen aanhangerwagens vanaf de binnenplaats van een bedrijf aan de Smeenkhof. Hierbij zijn meerdere personen gefilmd door de bewakingscamera’s, ook komen twee stationwagons duidelijk in beeld. De kentekens zijn niet leesbaar, maar het gaat vermoedelijk om een lichtgekleurde Peugeot 307 en een donkere Opel.

Dankzij track & trace op de aanhangers van het bedrijf aan de Smeenkhof werden die aanhangers en de steigermaterialen snel teruggevonden. Dat gebeurde in Bathmen en in de omgeving van Utrecht. De gestolen aanhanger van het bedrijf aan de Duurstedeweg in Deventer is nog altijd zoek. Het bedrijf zit daardoor met een schadepost van enkele duizenden euro’s.

Tips?

Herken je de personen, mogelijk in combinatie met die auto’s? Of weet je waar die aanhangers of dat steigermateriaal gebleven is? Laat het dan weten.

– Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)

– Stuur politie Deventer of Zwolle een privébericht op Facebook

– Gebruik het tipformulier

– Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...