Snoeihout in het buitengebied? Laat het gratis ophalen

Als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte kunt u twee keer per jaar snoeihout gratis laten ophalen. Dit kan tijdens de zogenoemde Snipperroute. De eerste route van het jaar wordt tussen 1 en 5 maart gereden. De Snipperroute van de gemeente Raalte wordt verzorgd door ANV Groen Salland.

Wethouder Frank Niens: “We zijn twee jaar geleden gestart met de Snipperroute en het blijkt een groot succes. De route wordt in maart en december gereden. Vooral in maart zien we veel belangstelling. Vorig jaar hebben heeft ANV Groen Salland maar liefst 70 adressen bezocht.”

Wilt u snoeihout aanbieden? Meld u dan aan door een mail te sturen naar info@groensalland.nl. Het hout wordt versnipperd en kunt u eventueel afnemen voor € 10,00 per m³.

Waar moet het hout aan voldoen?
• U kunt alleen hout aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
• Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.
• Biedt u meer dan 6 m³ aan? Dan wordt het snoeihout aan huis versnipperd en afgevoerd.
• Biedt u minder dan 6 m³ aan? Dan wordt er een gezamenlijke verzamellocatie aangewezen. U kunt zich ook samen met uw buren aanmelden.
• De locatie waar het hout wordt neergelegd/aangeboden om te versnipperen moet goed bereikbaar zijn met groot materieel: liefst vooraan bij de weg/inrit.
• Er mag geen ander materiaal worden aangeboden, zoals houten palen, steen, ijzer of boomstobben. Dit kan schade veroorzaken aan de machines.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 22 februari 2021 door te mailen naar ANV Groen Salland, via info@groensalland.nl. Geef daarbij aan dat het om de Snipperroute van de gemeente Raalte gaat. U krijgt vervolgens een aanmeldformulier toegestuurd, dat ingevuld teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding neemt ANV Groen Salland contact op om de datum waarop zij langskomen door te geven en door te spreken hoe het hout klaargelegd moet worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...