Snack attack wint volleybaltoernooi ‘De Nacht van Welsum’

Afgelopen zaterdag werd in Welsum weer het jaarlijkse recreatieve volleybaltoernooi ‘De Nacht van Welsum’ gespeeld. Voor de 39e keer stond dorpshuis De Bongerd in het teken van dit spektakel, waarbij de deelnemende teams bestonden uit vrienden, collega’s, buurtgenoten, familieleden, etc. Dit jaar hadden 12 teams zich aangemeld, inclusief de winnaar van vorig jaar, ‘De rappe hap’, dit jaar spelend onder de naam ‘Snack attack’.

Strijd om de halve finale
In twee verschillende poules werd gestreden om de plekken die recht gaven tot de halve finales. Er werd over het algemeen goed gevolleybald, maar in beide poules waren 3 teams die tot het laatst om de prijzen streden. In poule A werd Smash.nl 2 poulewinnaar, met BAATTA and friends op de tweede plek. In poule B werd Snack attack poulewinnaar en in de laatste wedstrijd bereikte Outsiders als nummer twee de halve finale.

Halve finale
Na twee mooie wedstrijden in de halve finales kwamen Snack attack en Smash.nl 2 als winnaars uit de bus en plaatsten zich zo voor de finale. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld tussen Outsiders en BAATTA and friends, met Outsiders als winnaar van het brons.

De finale
De finale werd dus gespeeld tussen Snack attack en Smash.nl 2. De 1e set werd door Snack attack overtuigend gewonnen met 25-16. Smash.nl 2 gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Het was erg spannend in de 2e set, met mooie rally’s waarin het spel op en neer golfde, maar Snack attack pakte toch de set met 25-22. Daarmee wint Snack attack de 39e ‘Nacht van Welsum’. De door de firma Veldwijk Sportprijzen beschikbaar gestelde wisselbeker gaat hierdoor definitief naar Apeldoorn.