Sinterklaasintocht Deventer zaterdag via vernieuwde route

Nog 5 nachtjes slapen en dan meren Sinterklaas en zijn Pieten aan in Deventer bij het Pontje! Vanwege het hoge water ligt het Verlaagde Wellepad volledig onder water, maar uiteraard heeft de goedheiligman daar dus een oplossing voor gevonden.

Aankomende zaterdag, 2 december, gaat het feest om 09:15 uur beginnen. Een kwartier later zullen de eerste Pieten aanleggen aan de kade en pepernoten uitdelen. Daarnaast zal ook het Pietenorkest dit jaar weer aanmeren.

Vol trots op zijn schimmel
Een halfuur later, om 10:00 uur, kondigen de Herauten met hun trompetgeschal aan dat Sinterklaas weer in Deventer is. Burgemeester en wethouders zullen de goede Sint dan van harte welkom heten. De goedheiligman en alle Pieten nemen daarna alle tijd om de kinderen van Deventer omstreken te begroeten. Ook beginnen om 10:00 uur de activiteiten op het Pietenplein in de Bergkerk. Een uurtje later gaat de optocht dan echt van start en ook dit jaar zal Sinterklaas vol trots op zijn schimmel door de stad rijden.

Het programma in het kort
09:15 uur: Het feest begint
09:30 uur: De eerste Pieten komen eraan
10:00 uur: Aankomst Sinterklaas
11:00 uur: Start optocht naar het Pietenplein in de Bergkerk
11:45 uur: Aankomst van Sinterklaas en de Pieten bij de Bergkerk
12:45 uur: Sinterklaas verlaat het feest
13:00 uur: Het feest in de Bergkerk is afgelopen
(De tijden zijn bij benadering)

Door het hoogstaande water is er dit jaar een nieuwe route. Deze gaat via de Welle, Nieuwe Markt, Grote Kerkhof, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopstraat en de Walstraat.

Glutenvrije Pieten
De organisatie van de intocht laat weten dat er ook dit jaar twee Glutenvrije Pieten bij de intocht aanwezig zullen zijn. Deze kun je herkennen als Bakkerspieten en het glutenvrije logo op hun kleding. Ze delen, natuurlijk alleen aan kinderen met een glutenallergie, glutenvrije pepernoten uit.

Deventer Ziekenhuis
Sinterklaas denkt uiteraard ook aan kinderen die ziek zijn en dus niet bij de intocht aanwezig kunnen zijn. Zo gaat Sinterklaas zondag nog even op bezoek op de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...